Skidvalla

"Väderleksrapporten har lovat snö idag." Det är vad som sägs allra först i avsnitt fem på "Sunes Jul". Till en början kommer det ingen snö men sen kommer det och då vill Sune och Håkan ut och åka skidor. Då får pappa Rudolf den lilla lustiga ideen att hjälpa sina söner att valla skidorna. Haha man kan ju inte låta bli att skratta åt Rudolfs knasiga påhitt, ibland funkar dom och ibland inte men för det mesta inte. I detta fall hinner snön smälta bort och det medför att Sune får den briljanta iden att åka störtlopp nerför trappan i hallen, och det i sin tur medför att hallspegeln krachar. Haha.


"Sunes Jul"  (1991 )kan nog var en av det roligaste kalendrar som gjorts. Alla avsnitt har sin lilla rolighet och på nått sätt kan man känna igen sig i något.

Nu i vintertider passar det väl bra att ge ut ett litet recept på skidvalla. Här följer Rudolfs skidvalla recept. Jag har själv inte testat det men vem vet det kanske funkar.


Pappa Rudolfs Skidvalla (2 par)


2 ägg

mjöl efter behag

4 klickar margarin

½ meter majonäs

¾ meter mjukost

14 msk sirap


(för ett par skidor - halvera satsen) 


Kommentarer
Postat av: Louise

haha, klockrent ju! :P sunes jul måste ju vara en av de bästa julkalendrar genom tiderna! (enligt mig i alla fall).. och mysteriet på greveholm var ju även den väldans bra!



jajjamen, en trevlig helg hade jag. synd bara att den tog slut ;) vad går du för skola? ha en trevlig vecka! :)

2008-12-09 @ 00:25:28
URL: http://theoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0